08 september 14:24, Bedrägeri, Gnesta

Kvinna i 85-årsåldern utsatt för bedrägeriförsök.

12:36 Polisen fick vetskap om ett bedrägeriförsök som drabbat en kvinna i 85-årsåldern som bor i Gnesta.

En man ringde upp kvinnan och berättade att han arbetar på ett finansbolag. Mannen sa att någon ska ha försökt att ta lån i kvinnans namn. Kvinnan ska ha lagt på luren och hon ska inte ha lämnat ut några bankuppgifter eller dylikt.

Polis har varit hem till kvinnan. En anmälan om försök till bedrägeri kommer att skrivas. 

Så skyddar du dig mot telefonbedrägerier

* Använd aldrig din bankdosa eller bank-id på uppmaning av någon som oväntat kontaktar dig.

* Lämna aldrig ut koder eller andra känsliga uppgifter till någon. Någonsin. Kortuppgifter och koder är nycklar till dina pengar.

* Om någon du inte känner ringer och du blir osäker, lägg på luren eller be att få ringa tillbaka på ett nummer som du själv tar reda på. Det gäller oavsett om personen säger sig vara en nära släkting eller från banken, ett företag eller en myndighet.

* Lita inte på den som kontaktar dig bara för att den har personliga uppgifter om dig. Bedragare kan hitta information på nätet för att lura dig.

* Om du drabbas av eller misstänker bedrägeri, kontakta din bank omgående. Polisanmäl alltid och ta stöd av människor i din närhet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.