Uppdaterad 09 september 11:57

08 september 16:59, Skottlossning, Göteborg

Larm om skottlossning

Flera inringare hörde skottlossning på Gösta Berlings gata i Hisings Backa i Göteborg och kontaktade polisen. Personer ska även ha sett en motorcykel/moped lämna platsen. Polis startade genast en större polisinsats med ett flertal polispatruller. Ganska snabbt kunde polisen med hjälp av polishelikopter följa mopeden som kontrollerades och togs i beslag.  Kort därefter kunde polisen gripa en ung person misstänkt för vapenbrott.

I nuläget arbetar polisen vidare i jakten på misstänkta gärningspersoner och lokaliserande av eventuell brottsplats, för att bekräfta om en skjutning ägt rum. Polisen har i nuläget inga uppgifter om någon skadad i samband med händelsen. 
En person i 15-årsåldern är nu gripen misstänkt för vapenbrott.

Uppdatering 22009 Under gårkvällen grep polisen initialt två personer i 17- respektive 18-årsåldern misstänkta för grovt vapenbrott. Dessa personer är sedemera släppta av åklgare. Polisen har i nuläget inte kunnat bekräfta att det överhuvudtaget har skett någon skottlossning. Det finns heller ingen målsägande i ärendet och fortsatt heller inga uppgifter om att någon ska ha kommit till skada. Samtidigt kan det inte uteslutas att andra brottsrubriceringar kan tillkomma i samband med händelsen. Ärendet leds i nuläget av åklagare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.