Uppdaterad 08 september 21:53

08 september 19:20, Skottlossning, misstänkt, Södertälje

Samtal om ljud från höga smällar från Blombacka med omnejd.

Polisen är i området för att undersöka de uppgifter om höga ljud som kommit in till polisens ledningscentral. I det initiala arbetet har det inte kommit fram någon information som förklarar ljuden.

När polisen skulle stoppa och kontrollera en personbil och dess förare, stannade inte föraren utan körde vidare i riktning. Polisen genomförde stoppförsöket på Holmfastvägen i riktning mot centrum. Polisen tappade kontakten med det aktuella fordonet vid Badhusparken. Den aktuella personbilen hittades senare och en person kontrolleras av polisen.

Uppdatering klockan 20:07

Polisen som är i området har inte hittat något som kan förklara de ljud som hörts. 

Uppdatering klockan 20:27

Den person, en man i 25 års åldern, som kontrollerades av polisen medtogs för fortsatt utredning angående narkotikabrott genom eget bruk. Polisen har inte funnit något som förklarar de höga smällare som hörts.

Uppdatering klockan 21:51

Den man som är misstänkt för narkotikabrott genom eget bruk är även misstänkt för drograttfylleri samt vårdslöshet i trafik.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.