08 september 20:05, Olaga hot, Eskilstuna

Tonåring gripen misstänkt för övergrepp i rättssak.

17:41 Polisen larmades till en matbutik på Årbygatan. 5-7 ungdomar hade varit inne i butiken och betett sig mindre bra. De ska ha varit verbalt högljudda men även ha stökat runt med olika varor inne i butiken.

Polis åkte till platsen för att kontrollera övervakningskameror.

Senare, vid 18:35-tiden, aktiverades ett överfallslarm från samma butik. En av ungdomarna som tidigare varit inne i butiken och stökat har nu återvänt.

Denna gång har han verbalt hotat personal för att personal larmade polisen vid det första tillfället.

Polis var snabbt på plats och fick kontakt med den utpekade gärningspersonen som är en kille som är över 15 år men yngre än 18 år. Han greps misstänkt för övergrepp i rättssak. Brottsrubriceringen handlar om att killen hotat personal som tidigare larmat polis.

Förklaring: Övergrepp i rättssak

Den som genom våld, hot om våld eller på annat sätt angriper en person för att hon eller han har anmält ett brott, vittnat i rättegång eller liknande – eller försöker hindra en person att anmäla, vittna etc. – gör sig skyldig till övergrepp i rättssak.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.