Uppdaterad 09 september 10:31

08 september 22:05, Mord/dråp, Sundsvall

Man anträffad svårt skadad

Samtal till SOS och Polis om att en man anträffats svårt skadad i Ljustadalen, Sundsvall. Polispatruller och ambulanser beordras till platsen. 

Mannen förs med ambulans till sjukhus där han senare avlider av sina skador. Anhöriga är underättade om händelsen. 

Med anledning av de skador mannen hade har en förundersökning inletts gällande mord. I området där mannen anträffats finns ett antal avspärrningar och polisen önskar att allmänhet som rör sig i området att respektera dessa avspärrningar. 

Utöver detta har sedvanliga utredningsåtgärder vidtagits under kvällen och natten. I nuläget finns ingen misstänkt i ärendet. 

Inga yttterligare kommentarer gällande ärendet kommer att lämnas under natten. 

Uppdatering 09:20:
Förundersökningsledare Josefine Perming Tengqvist, polisens avdelning för grova brott, finns tillgänglig för media i polishuset i Sundsvall klockan 10:00–10:30.

Klockan 10:30 finns Josefine Perming Tengqvist tillgänglig på telefonnummer 010-568 01 63.

Uppdatering klockan 10:30 (av presstalesperson Åsa Mjörndal):

Den avlidna mannen är i 30-årsåldern och hemmahörande i Sundsvall.

Det är vänner till mannen som larmar polisen om att deras vän är svårt skadad. Vännerna har befunnit sig i nära anslutning till brottet, men polisen har i nuläget inga vittnen som sett själva händelseförloppet.

Karaktären på mannens skador samt vittnens redogörelse tyder på att mannen utsatts för stickvåld.

Det finns i nuläget ingen misstänkt eller frihetsberövad i ärendet.

Polisens utredning pågår för fullt. Platsen är fortsatt avspärrad och tekniker finns på plats, liksom en brottsutredande hund. Ett stort antal förhör har hållits och en dörrknackning pågår. Ett fåtal beslag som har gjorts undersöks.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.