09 september 07:46, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00  hanterat ett 40-tal ärenden som rör Södermanland. Ingen person har gripits. Nio personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika. Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

01:42 Flera personer hörde av sig från en adress på söder i Eskilstuna. En man skrek i trapphuset och slog sönder sin dörr. En patrull skickades till platsen för att bringa ordning i vad som pågick.

Mannen omhändertogs och fick både hand och fotfängsel samt spray innan situationen lugnade ner sig. En av poliserna blev under ingripandet angripen med kniv och skadades lindrigt. Polisen kontrollerades på akuten och skadan dokumenterades. Hen behövde inte kvarstanna.

Den misstänkta mannen är misstänkt för grov misshandel, fler misstankar kan tillkomma. Det bedömdes att han initialt också behövde vård som inte var av fysisk art.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.