09 september 17:35, Misshandel, grov, Mjölby

Polisen utreder en grov misshandel i Skänninge.

15:40 Polisen larmades till en Skänninge med anledning av en skadad man som befann sig utomhus. En förbipasserande person hade noterat den skadade mannen och larmade polis.

Den drabbade mannen är i 25-årsåldern och han ska ha blivit misshandlat av minst två gärningsmän. Minst ett tillhygge ska ha använts vid misshandeln. Gärningsmännen ska sedan ha lämnat platsen.

Flera polispatruller åkte till platsen. Mannen var vaken och talbar men fördes till sjukhus med ambulans. Polisens presstjänst har inga övriga detaljer om skadeläget.

En misstänkt brottsplats spärrades av. Flera polispatruller, med olika specialkompetens, har arbetat med ärendet. Hundpatrull involverades i ärendet för att säkra eventuella spår. Kriminaltekniker har beordrats till platsen för en kriminalteknisk undersökning.

Händelsen rubriceras som grov misshandel, ingen är frihetsberövad i ärendet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.