Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 11 april 21:09

11 april 18:25, Skottlossning, Eskilstuna

Uppdatering. Fem gripna i ärendet.

18:09 Polisen larmades till centralstationen i Eskilstuna med anledning av höga smällar som kunde uppfattas komma från skjutvapen. Flera personer larmade polisen om detta.

Flera polisresurser involverades i ärendet och åkte till platsen.

I nuläget har polisen inte påträffat någon skadad person. Avspärrningar har upprättats. Polisen har funnit tecken på att skottlossning har inträffat. 

Brottsrubriceringen är försök till mord samt grovt vapenbrott. Det finns ingen gripen i ärendet.

Uppdatering 20:10

Arbetet med ärendet fortsätter men polisen har ingen ny information att delge om utredningen i nuläget. Arbetet fortgår i flera spår. 

Helikopter har anslutit i sökarbetet och syns över Eskilstuna. Kriminaltekniker är beodrade och på väg till brottsplatsen.

Tågtrafiken har påverkats till viss del med anledning av händelsen.

Det är fortfarande av stor vikt att få in tips om händelsen. 

Uppdatering 21:09 - Fem gripna i ärendet

Som ett led av utredningsåtgärderna greps fem personer misstänkta för inblandning i skottlossningen. En av de gripna är i nuläget misstänkt för grovt vapenbrott och försök till mord. De andra fyra är misstänkta för medhjälp till försök till mord.

Utredningen kommer fortgå med ett stort antal vittnesförhör samt bland annat kriminalteknisk undersökning av brottsplatsen.

Alla personer som kan tänkas lämna uppgifter i utredningen ombeds kontakta polisen via 114 14.

Om den är händelsen har koppling till det mord som inträffade i torsdags eller andra våldsdåd i Eskilstuna är i nuläget för tidigt att säga. Förundersökningen utreds brett och polisen ser över eventuella kopplingar till andra händelser.

Polisen är i stort behov av allmänhetens hjälp att utreda och komma till rätta med skjutvapenvåldet. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.