Sök
Stäng Meny

12 april 08:00, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Nedan följer ett urval nattens händelser i Dalarnas län

Borlänge
22.00: En anmälare på ett HVB-hem kontaktar polisen med anledning av att det är bråk på boendet. Det är tre ungdomar som är fysiska mot varandra. Det finns inga uppgifter om personskador, samtliga inblandade är mellan 17–19 år. Polispatruller på platsen upprättar anmälningar gällande misshandel och olaga hot, där samtlig inblandade är misstänkta och målsägande.

22.06: En man i 20-årsåldern kontrolleras av polispatrull i centrala Borlänge. Mannen påvisar tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika. Mannen medtas för provtagning, analys får utvisa om mannen fortsatt misstänks för brott. I samband med kontrollen uppmärksammas att mannen har skulder hos kronofogden, ett beslut om att utmäta den skuldsatta mannens jacka tas på distans av kronofogdemyndigheten. Mannen fick en transport hem efter att provtagning, anmälansupptagning och beslutet av kronofogden verkställts.

Leksand
23.28: En man i 30-årsåldern grips under natten efter att ett bråk uppstått i en bostad. En man tillika målsägare i 35-årsåldern har en skada som behöver ses om av sjukvården. En åklagare har under natten anhållit den gripne mannen, misstanke gäller försök till grov misshandel.

23.41: En pojke under 18 år blir av för honom hotad av två okända män som färdas på moped, detta sker i centrala Borlänge. Männen som hotar är mörkt klädda och lämnade platsen i okänd riktning. En anmälan gällande grovt olag hot upprättas av patrullen.

Säter
03.52: Det inkommer samtal från väktarbolag att det är pågående stöld på återvinningscentralen i Säter. Flera personer är synliga på övervakningskamerorna. Polispatrull till platsen, inga gärningsmän kvar på platsen. En anmälan om stöld genom inbrott är upprättad av patrullen.

Falun
03.58: En man i 45-årsåldern kontrolleras då denne är inne på ett område tillhörande ett företag i Falun. Mannen misstänks för stöld. Inget frihetsberövande genomförs i ärendet. Misstanke kvarstår trots att mannen försätts på fri fot.

I övrigt har patruller ägnat sig åt person och fordonskontroller. Det har också hanterats viltolyckor, utan personskador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.