12 april 08:00, Sammanfattning natt, Örebro län

Nedan följer ett urval av nattens händesler i Örebro län.

Örebro
23.25: En anmälare kontaktar polisen då dennes bli blivit utsatt för en skadegörelse. Målsägaren uppger att bilen parkerades under ca en timma och under den tiden blev framrutan krossad och däcken sönderskurna. Händelsen skedde i de västra stadsdelarna av Örebro. En anmälan gällande skadegörelse är upprättad av polispatrull.

Kumla
03.56: Larm utlöses på en skola i Kumla. Väktare och polispatrull kallas till platsen, en ruta är krossad. Larmdetektorer har utlösts i en korridor och nödutgång. Hundpatrull spårar på platsen, utredningsåtgärder vidtas och spår efter gärningsman säkras. Inga frihetsberövande genomförda. En anmälan gällande stöld genom inbrott är upprättad, tillgreppet är okänt.

I övrigt har patruller ägnat sig åt person och fordonskontroller. Det har också hanterats viltolyckor, rådjur och vildsvin, utan personskador. Det har även förekommit ärende med psykisk ohälsa.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.