12 april 08:00, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Här följer en kortare sammanfattning från nattens händelser.

21.50 Samtal till polis om en svårt skadad person, en man, på Mårtensgatan i Mjölby. Personen svårt skadad med vasst tillhygge. En person gripen och numera anhållen misstänkt för försök till mord. Misstänkt person är i 20-årsåldern. 

22.15 Misshandel Ingelsta center, Norrköping. En målsägande, man ca 35 år som blivit misshandlad av en närstående. Misstänkt person, man ca 25 år gripen av polis. 

22.22 Skadegörelse Rydsvägen, Linköping. En anmälare som fått sina fönster till bostaden sönderslagna av flera gärningspersoner. Ingen frihetsberövad i ärendet.

22.43 Grundläggaregatan, Norrköping. Ett pågående inbrott i källarförråd. Gärningspersoner har hunnit lämna platsen innan polis är på plats. Målsägande har blivit av med en båtmotor. Anmälan stöld.

00.06 Motala. FU inledd på flera fall av grov misshandel, försök till grov misshandel och grovt vapenbrott under natten. Flertal vittnen som inkommer med uppgifter gällande pågående händelser i Motala vid flera tillfällen och på flera platser. Känsligt utredningsläge och av denna anledning kan ej ytterligare uppgifter lämnas i nuläget. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.