Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 12 april 16:21

12 april 09:11, Övrigt, Karlstad

Polisen befinner sig på postterminalen i Karlstad där en försändelse uppfattas innehålla ett pulverlikande okänt ämne.

Enhetsansvarig på Postnord Karlstad kontaktar under morgonen polisen med anledning av att ett mindre antal medarbetare hanterat en försändelse innehållande en pulverliknande substans. Försiktighetsåtgärder är vidtagna, byggnaden är delvis utrymd. Räddningstjänsten är kallade till platsen. De personer som hanterat försändelsen känner ingen påverkan. Texten uppdateras.

Uppdatering klockan 15.55:

Det är lugnt på platsen. Försändelsen är fortsatt kvar inne i byggnaden, postnords lokaler. De personer som varit i kontakt med försändelsen kommer bli sanerade, enligt gängse rutin, av sjukvården. Utrustning i form av avancerad indikering är rekvirerad tillplatsen, oklart när den anländer. 

Uppdatering 16.21

Försändelsen har nu undersökts av specialistfunktion och bedöms vara ofarlig. Avspärrningarna är hävda. Försändelsen är tagen i beslag. Rättsläget är i nuläget olaga hot mot grupp. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.