Uppdaterad 12 april 18:42

12 april 13:31, Trafikolycka, Östergötlands län

Trafikolycka Mantorp.

12.55 Trafikolycka LV 206 Mantorp. Frontalkrock mellan två fordon. Tre drabbade varav en svårt skadad. 

Uppdatering:

Kraftig kollision. Flera skadade avförda i ambulans. Olycksplatsen avspärrad för teknisk undersökning då orsaken till olyckan ska utredas. 

Uppdatering - polisanställda inblandade i olyckan

Den svårt skadade är polisanställd och var i tjänst. Denne färdades i ett icke målat polisfordon, tillsammans med en kollega. 

Anhöriga till kollegorna är informerade om händelsen. Krisstöd för personal involverade i olyckan har upprättats. Frågor om skadeläget hänvisas till sjukvården.

Föraren av den andra bilen är gripen för grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till kroppsskada. 

Uppdatering 17:30 - avspärrningarna är hävda
(Av presstalesperson Dennis Johansson Strömberg)

Avspärrningarna är hävda och trafiken ska flyta på. I övrigt har polisen ingen ny information att delge om utredningen. Polisen arbetar vidare med förundersökningen för att bringa klarhet gällande vad som inträffat i detalj och varför.

De eventuella spår som säkrats ska analyseras och formella förhör ska hållas med inblandade samt personer som på något sätt bevittnat händelsen. Brottsplatsen har fotodokumenterats. UAS (drönare) samt helikopter har använts för att dokumentera platsen från olika vinklar. 

Polisens presstjänst har ingen ny information om skadeläget på de drabbade. Gällande detta hänvisas frågor till sjukvården. 

Uppdatering 18:42 - den gripne är anhållen

Åklagare har beslutat att den gripne ska anhållas. Ärendet är därmed åklagarlett.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.