Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 12 april 17:41

12 april 16:16, Trafikbrott, Malmö

Förföljande

Ärendet inleds i centrala Malmö då en bil försöker köra ifrån polispatrull. Patrullen inleder då ett förföljande i syfte att få stopp på bilen. 

Förföljande fortsätter in på en cykelväg i hög hastighet. Patrullen avbryter då förföljandet, detta då man med hänsyn till omständigheterna anser att det innebär en för stor risk för allmänheten. 

Flertalet patruller är engagerade i ärendet och kort därpå får en annan patrull syn på bilen, då åter på en väg. Förföljandet återupptas i riktning mot Staffanstorp. 

Mellan Södra Sallerup och Särslöv beslutar efterföljande patrull att preja bilen som trots detta fortsätter färden, om än i reducerad hastighet. 

Kort därefter stannar bilen. En person grips i anslutning till bilen och en ytterligare en person anträffas efter att hundförare spårat. 

Föraren är gripen för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri samt att han ej stannat på polismans tecken. 

Passageraren är misstänkt för ringa narkotikabrott, eget bruk. 

Uppdatering: Ingen person skadades. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.