Sök
Stäng Meny

12 april 20:33, Larm Överfall, Nynäshamn

Rånförsök mot matbutik och en kund som jagas genom butiken under knivhot.

Samtidigt som ett överfallslarm löses ut i en matbutik i Ösmo ringer allmänhet från samma butik om hot med kniv och misshandel i butiken. 
Flera patruller larmas till platsen. När polisen ankommer har privatpersoner och väktare i butiken fångat in och avväpnat två gärningsmän. De är i övre tonåren och gripandet övertas av polisen.
Mycket kring händelsen är fortfarande oklart, men händelsen har börjat med ett rånförsök mot butiken. Rånförsöket har avbrutits och istället har de båda männen övergått till att jaga en kund under knivhot och misshandla honom.
Kunden som jagades har sedan avvikit från platsen och är i nuläget okänd.
Flera brott misstänks i samband med händelsen. Dessa är försök till rån, grovt olaga hot, försök till grov misshandel, misshandel (av normalgraden), grovt brott mot knivlagen, brott mot vapenlagen (tårgas), hot mot tjänsteman och narkotikabrott eget bruk.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.