Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 14 april 04:17

14 april 00:08, Mord/dråp, Stockholm

En person med troliga skottskador har hittats utomhus i Rågsved.

Flera personer i Rågsved ringer polisen om att de hört flera smällar utomhus och när polis kommer till platsen hittas en skadad person utomhus. 

Ett stort antal polispatruller är på plats och söker efter en eller flera gärningspersoner. Bland annat helikopter och hundpatruller deltar i sökandet.

Brottsplatsen är avspärrad för teknisk undersökning och förhör med vittnen samt inventering av filmmaterial pågår.

Ett antal personer har hittills kontrollerats men ingen är i nuläget gripen som misstänkt.

Uppdatering kl 02.00
Dörrknackning sker i området för att samla vittnesuppgifter. Flera vittnesförhör har genomförts och ett antal personer har identifierats och kontrollerats i sökandet efter misstänkta gärningspersoner/person. Ingen är ännu frihetsberövad.

En teknisk undersökning av brottsplatsen kommer att genomföras. Brottsplatsen är i närheten av en gångtunnel i ett bostadsområde. 

Uppdatering kl 04.15
Den skottskadade mannen, som var i 20-årsåldern, är avliden. Anhöriga är underrättade om dödsfallet. En förundersökning gällande mord är inledd.

Den tekniska undersökningen av brottsplatsen fortsätter och platsen är därmed fortsatt avspärrad.

Ett antal poliser kommer att finnas ute i området under fredagen för att finnas på plats om någon har uppgifter att lämna och för att öka tryggheten i området. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.