14 april 07:59, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 80-tal ärenden som rör Östergötlands län. 

01:13 Polis, hundförare och väktare beordrades till ett byggföretag på Malmgatan i Norrköping med anledning av ett aktiverat inbrottslarm. När polis anlänt till platsen anträffades en uppbruten dörr. Ingen misstänkt person fanns kvar vid brottsplatsen och ingen har gripits. En anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas.  Stöldgodset ska ha bestått av maskiner som tagits från ett förråd.

03:22 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Rydsvägen i Linköping uppstod misstanke om rattfylleri mot föraren. Mannen i 50-årsåldern fick följa med polis för ytterligare provtagning samt förhör. Hans körkort omhändertogs också. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, viltolyckor, trafikbrott, psykisk ohälsa, trafikkontroller samt diverse andra kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.