15 april 07:14, Sammanfattning natt, Örebro län

Det har varit en normal natt i länet. Nedan följer ett urval av händelser som vi har hanterat

Misshandel, Örebro kl. 22.08

En man i 65-årsåldern har blivit misshandlad utomhus vid Järntorget. Den utsatta mannen vet inte vem eller vilka som misshandlade honom. Mannen blev hemskjutsad till sin bostad.

Trafikolycka, Degerfors kl. 22.19

Två personer blev förda med ambulans till sjukhus efter att föraren kört av vägen med sin bil. Föraren är en man i 80-årsåldern och passageraren en kvinna i 75-årsåldern. Ingen av dem ska ha fått livshotande skador. Polisen misstänker inget brott.

Inbrott, Karlskoga kl. 22.40

En eller flera okända personer har slagit sönder en ruta till en frisörsalong i Skrantahöjden för att därefter gå in i lokalen. I nuläget är det oklart vad som har blivit stulet.

Inbrott, Karlskoga kl. 22.42

En man är misstänkt för att ha slagit sönder rutan till en restaurang i Ekeby och därefter gå in i lokalen. Polisen har varit på platsen och i närheten till lokalen träffade de på en man som stämmer in på det signalement som vittnen uppgett. Mannen, som är i 45-årsåldern blev gripen och efter förhör även anhållen som misstänkt för stöld genom inbrott. Han är även misstänkt för inbrottet i frisörsalongen i Skrantahöjden.

Misshandel, Kumla kl. 01.28

En kille i de övre tonåren har blivit misshandlad i Brändåsen. Polisen har varit på plats men det fanns inga misstänkta kvar på platsen. Det finns ingen information om att den utsatta killen ska ha uppsökt akutsjukvård. Det finna ingen misstänkt i detta ärende.

Grov misshandel, Örebro kl. 03.30

En man i 25-årsåldern är utsatt för en grov misshandel utomhus då flera personer ska ha misshandlat honom och i vart fall en av dem har skadat mannen i benet med ett tillhygge. Mannen är förd till sjukhus och polisen skriver anmälan om grov misshandel. I nuläget finns det ingen misstänkt i detta ärende.

Utöver detta har vi bland annat  hanterat ett par ärenden gällande ringa narkotikabrott, kontrollerat 30 personer eller fordon, hanterat tre trafikbrott, hanterat sex ärenden enligt LOB, hanterat ett ärende gällande psykisk ohälsa och hanterat två viltolyckor utan personskada.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.