Uppdaterad 16 april 08:11

16 april 06:55, Sammanfattning kväll och natt, Hallands län

Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet.

Kl 19.06 Halmstad, grovt våld mot tjänsteman, vållande till kroppsskada samt trafikbrott
Regionledningscentralen får in uppgifter om att en polisiär mc-förare ska ha blivit påkörd av en civil mc, troligen i samband med ett förföljande vid en hastighetskontroll på Laholmsvägen. Polismannen/mc-föraren ska ha fallit av sin mc och bl a lindrigt skadats sin hand. Förföljandet gick söderut på riksväg 15 och flera polispatruller var involverade. Den misstänkta mc.n försvinner dock. Men polisen hinner få fram reg. nummer mm. 
Polismannen som föll mår efter omständigheterna bra, en rispa på en hand. Polisen åker mot hemadressen för ägaren av den misstänkta mc:n, Andersberg. Vid Andersbergsringen anträffas mc-ägaren gående med en hjälm i handen. Det är en man i 30-årsåldern. Han grips misstänkt för grovt våld mot tjänsteman, vållande till kroppsskada, hastighetsöverträdelse, vårdslöshet i trafik samt smitning från trafikolycksplats. 

Efter förhör så har den misstänkta mannen blivit anhållen av åklagare. 

Kl 03.11 Falkenberg, grovt olaga hot samt grovt brott mot knivlagen
Polis larmas till en campingplts på Strandvägen. En man uppges ha hotat folk med kniv på campingen. Manne uppges vara hotfull mot alla som kommer i hans närhet och han ska bära två knivar. Polis åker till platsen och man får då besked om att manne gått ut på sommarvägen. Polisen söker vidare och kan snart lokaisera den misstänkt mannen. Mannen är i 30-årsåldern och grips misstänkt för grovt olaga hot och grovt brott mot knivlagen. Inga kända personskador. Polisen har även sökt med hund på platsen men knivarna har dock inte återfunnits.
 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.