Uppdaterad 16 april 07:50

16 april 07:16, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Det har varit en normal lördagsnatt i länet. Nedan följer ett urval av händelser som vi har hanterat

Brand, Falun kl. 23.19

Det har börjat brinna på en balkong till en villa i Sågmyra. Branden spred sig och räddningstjänsten bedömde att det inte gick att rädda huset, som fick brinna ner. Ingen person blev skadad i samband med branden. Polisen har varit på plats och de skriver en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. I nuläget finns det inget beslut om att det ska genomföras en brandplatsundersökning men andra utredningsåtgärder kommer att bli genomförda under dagen.

Misshandel, Ludvika kl. 23.51

Två killar i de äldre tonåren är utsatta för en misshandel i Grängesberg. En man har slagit dem med någon form av tillhygge utomhus. Mannen har också slagit mot en bil som den ena killen äger. Det finns i nuläget ingen misstänkt i detta ärende. Det finns ingen information om att de utsatta ska ha uppsökt akutsjukvård.

Rattfylleri, Borlänge kl. 01.11

En bilist, en man i 20-årsåldern, är misstänkt för att ha kört bil under påverkan av narkotika i centrala Borlänge. Mannen fick åka med patrullen för provtagning och resultatet på provet får visa om han har gjort sig skyldig till brott.

Misshandel, Smedjebacken kl. 02.51

En man i 30-årsåldern är misstänkt för misshandel och olaga hot mot sin sambo inför deras gemensamma barn. Han är även misstänkt för misshandel mot en man i samband med att han gjorde sig skyldig till brott mot sin fru. Polisen har varit på plats och mannen är gripen och efter förhör kommer en åklagare besluta om han ska vara fortsatt frihetsberövad eller inte. Det finns ingen information om att någon person har uppsökt akutsjukvård.

Olaga intrång, Falun kl. 03.19

En mani 45-årsåldern är misstänkt för att ha tagit sig in i en lokal, i Slätta, som är under renovering. Polisen har varit på plats och mannen blir misstänkt för olaga intrång och ringa narkotikabrott genom eget bruk.

Utöver detta har vi bland annat hanterat tre ärenden gällande ringa narkotikabrott, kontrollerat 21 personer eller fordon, hanterat två trafikbrott, omhändertagit två personer enligt LOB och hanterat tre viltolyckor utan personskada.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.