Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 18 april 08:09

17 april 22:06, Mord/dråp, Eskilstuna

Skottlossning i Eskilstuna

Kl 22:06 larmas polis till området Fröslunda i Eskilstuna efter att vittnen har hört smällar. En man i 25-årsåldern har anträffats med allvarliga skador som tyder på att han har blivit beskjuten. Rubriceringen initialt är försök till mord och grovt vapenbrott.

En omfattande polisinsats pågår i området. Polisen arbetar bland annat med vittnesförhör och teknisk undersökning av brottsplatsen. I nuläget kan ingen ytterligare information om händelsen lämnas.

UPPDATERING kl 01:38

Den man som anträffats skadad är avliden och anhöriga har underrättats. Brottsrubriceringen är därmed mord. En man i samma ålder som den drabbade är gripen. Någon ytterligare information kommer inte att kunna lämnas under natten. 

Uppdatering 08:09 - tisdag 18 april

Den gripne har anhållits. 

Senare idag kommer polisen att arrangera en pressuppkoppling om ärendet. Mer information om detta kommer att kommuncieras i separat nyhet på polisen.se. 

Innan uppkopplingen kommer polisen inte att delge nya uppgifter i ärendet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.