Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 18 april 08:42

18 april 07:45, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Det har ur polisiär synvinkel varit en mycket lugn natt i Dalarnas län.

Borlänge
01.36: En person kontaktar polisen då han uppger att att han är inlåst på centralstationen i Borlänge. Väktarbolag som har tillsyn över lokalen/ byggnaden kallas till platsen och släpper ut mannen. Vad som ligger till grund för att personen blivit inlåst i byggnaden saknas.

Ganef
05.22: En anställd på ett företag kontaktar polisen när han kommit till sitt arbete på morgonen. Detta då han uppmärksammat att okänd person tillgripit drivmedel får ett av företagets fordon. Mängd drivmedel som tillgripit är okänd. En anmälan gällande stöld kommer upprättas.

Uppdaterad klockan 08.37: Med anledning av stölden i Gagnef har drivmedel läckt ut på platsen. Räddningstjänsten har sanerat en yta som kontaminerats. Uppskattning är att 100 liter läckt ut på marken, som är en asfalterad yta. Gärningsperson har borrat i drivmedelstank varför läckage har uppstått.

I övrigt har polispatruller i tjänst ägnat sig åt ett större antal person och fordonskontroller. Polis har även hanterat ett antal viltolyckor, inga personskador är inrapporterade. Även ärende kring psykisk ohälsa har hanterats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.