18 april 07:45, Sammanfattning natt, Örebro län

Det har ur polisiär synvinkel varit en mycket lugn natt i Örebro län.

Örebro
01.29: Polispatrull stoppar och kontroller en bilist i 20-årsåldern i de västra stadsdelarna av Örebro. Föraren påvisar tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika. Beslut om att medta mannen för provtagning inhämtas. Analys av provet får utvisa om misstanke kvarstår. En polisanmälan gällande rattfylleri under påverkan av narkotika samt narkotikabrott/ ringa, eget bruk är upprättad.

Kumla
04.52: En bilist i 25-årsåldern stoppas och kontrolleras i centrala Kumla under morgonen. Mannen saknar vid kontroll behörighet att framföra körkortspliktigt fordon. En anmälan gällande olovlig körning är upprättad av patrullen.

I övrigt har polispatruller i tjänst ägnat sig åt ett större antal person och fordonskontroller. Polis har även hanterat ett antal viltolyckor, både rådjur och vildsvin, inga personskador är inrapporterade. Även ärende kring psykisk ohälsa har hanterats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.