Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 18 april 13:44

18 april 08:00, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Här kommer en sammanfattning från natten.

00.44 E4 Mantorp. En bilist som reagerar på en annan bilist som kör vingligt på E4. Polis ansluter och föraren blåser positivt i sållningsinstrument i höjd med Tallboda. Föraren på ca 30 år, misstänks för grovt rattfylleri samt grov olovlig körning då denne saknar körkort.


05.09 E4, Mantorp. Ett vittne som ligger bakom en utländskregistrerad lastbil som vinglar kraftigt över vägbanan även detta i höjd med Mantorp. Patrull lyckas stoppa fordonet efter att man gjort flera försök. Föraren som är i 75-årsåldern misstänks vara narkotikapåverkad och är inte svensk medborgare. Misstänks för drograttfylleri.

UPPDATERING: Föraren anhållen av åklagare klockan 12.17 för vårdslöshet i trafik samt grovt rattfylleri under påverkan av narkotika.


06.46 Navestad, Norrköping. En person som olovligen anträffas av en boende i ett garage. Ägaren av garaget låser in den misstänkte inbrottstjuven och larmar polis. Personen har brutit sig in i garaget och misstänks nu för försök till stöld genom inbrott. Den misstänkte är en man i 30-årsåldern och var så pass berusad att denne omhändertogs och lades in för tillnyktring, s.k. LOB.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.