18 april 20:46, Fylleri/LOB, Stockholm

Polisen har under kvällen varit i Tantolunden vid flera tillfällen, vid några av dem omhändertogs fyra personer på grund av sin berusning.

De berusade männen omhändertogs inte vid samma tillfälle. De omhändertogs mellan klockslagen 17:37 och 19:58.

Polisen arbetar tillsammans med bland annat stadsdelsförvaltningen för att öka den upplevda tryggheten på den västra delen av Södermalm. Detta är ett samarbete som påbörjades den här veckan och kommer pågå under sommaren och delar av hösten. 

Polisen kommer fokusera på att hindra, förebygga och rapportera brott och ordningstörningar. 

Medborgarlöfte och lokal problembild

Genom medborgarlöften får polisen veta vad de som bor och verkar i ett område upplever som viktigt för att de ska känna sig trygga och säkra.

Vad som upplevs som problem i ett område får polisen veta bland annat veta via e-post, telefonsamtal och personliga möten. Polisen tittar även på inkomna brottsanmälningar och har information från personalen som arbetar med underrättelseinformation.

All den informationen brukar sammanfattas i en lokal problembild. Den tillsammans med medborgarlöften är viktiga när man i ett lokalpolisområde bestämmer vad man ska prioritera den här dagen/veckan/månaden eller en längre period.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.