Uppdaterad 19 april 16:06

19 april 07:16, Mord/dråp, försök, Sundsvall

Bredsand, skadad person.

Polis beordras till en adress i Bredsand med anledning av en skadad person.

Personen förs med ambulans till sjukvård.

Polisen är på plats och arbetar för att ta reda på vad som har hänt.

Initiala utredningsåtgärder vidtas på plats, exempelvis ska vittnen höras och platsen spärras av.

Uppdaterad kl 08:40

Den skadade personen är en man.

Det är fortfarande tidigt i förundersökningen och vi arbetar brett och förutsättningslöst. Initiala utredningsåtgärder pågår fortfarande.

Rubriceringen är inledningsvis försök till mord.

Uppdaterad kl 09:07

Polisen griper tre personer som befinner sig på adressen. Ytterligare två personer som misstänks ha koppling till händelsen grips. Samtliga ska förhöras och åklagarkontakt ska tas.

Polisen arbetar vidare och söker bland annat med hund i området, dessutom ska polisens tekniker till platsen för att undersöka den.

Polisen ber allmänheten om hjälp: Vi ber dig som har sett eller hört något som kan ha koppling till ärendet att höra av dig till polisen på telefonnummer 114 14. Du kommer till ett talsvar där du anger "tips" för att komma vidare.

Uppdatering kl 12:17

Polisen har under dagen arbetat med flera utredningsåtgärder, till exempel har området vid adressen sökts av med hund och UAS (drönare), polisens tekniker har undersökt platsen och förhör har hållits i syfte att kartlägga händelseförloppet.

Nu befinner sig polisen i en utredningsfas och arbetet går vidare med olika åtgärder.

Den skadade personen är en man i 25-årsåldern. Han är allvarligt skadad, men läget är stabilt. Han kommer mest troligt att höras senare i dag.

De gripna är fyra män och en kvinna i åldersspannet från 25 till 65 år. De ska förhöras och därefter ska åklagare besluta om de ska anhållas eller inte.

Polisens bedömning är att det här rör sig om en isolerad händelse, de inblandade är bekanta med varandra.

Josefine Perming Tengqvist, chef för grova brott i Västernorrland, är tillgänglig för mediefrågor per telefon mellan klockan 13.00 och 13.45 i dag.

Uppdatering klockan 16:05:

De fem personer som tidigare gripits i ärendet har under dagen anhållits av åklagare. Rubriceringen är fortsatt försök till mord. Ärendet leds av Åklagarmyndigheten. 

Utredningen är fortsatt i ett mycket intensivt skede och mer information i ärendet kommer inte att kunna lämnas förrän tidigast klockan 12:00 torsdagen den 20 april. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.