Sök
Stäng Meny

19 april 08:00, Trafikkontroll, Gotland

Under morgonen har flera polispatruller från lokalpolisområde Gotland haft trafikkontroller i syfte att öka trafiksäkerheten.

En av dem var vid länsväg 147 i höjd med Österby. 80 kilometer i timmen är högsta tillåtna hastighet på sträckan. Cirka 50 bilar passerade under tiden för kontrollen och laserinstrument användes som mätmetod. En förare rapporterades med ordningsbot för att överskridit hastighetsbegränsningen.

Den andra var på länsväg 149 i höjd med Lummelundagrottorna där högsta tillåtna hastighet är 80 kilometer i timmen och laserinstrument användes som mätmetod. Även vid denna kontroll vara det cirka 50 bilar som passerade och tre förare rapporterades med ordningsbot för att ha överskridit hastigheten. 22 förare fick blåsa i ett sållningsinstrument för nykterhetskontroll utan anmärkning.

Kontrollerna är en del i polisens trafiksäkerhetsarbete som denna vecka inriktar sig på hastighet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.