20 april 07:03, Sammanfattning natt, Örebro län

Det har varit en lugn natt i länet. Nedan följer ett urval av händelser som vi har hanterat

Misshandel, Örebro kl. 23.47

En man i 70-årsåldern är misstänkt för att ha misshandlat och hotat sin fru i deras gemensamma bostad. Mannen är gripen och efter förhör kommer en åklagare att besluta om han ska vara fortsatt frihetsberövad eller inte. Kvinnan har inte uppsökt akutsjukvård med anledning av denna händelse.

Skadegörelse, Karlskoga kl. 23.56

Två tjejer i 15-årsåldern är misstänkta för skadegörelse på det boendet de befinner sig på. De är också misstänkta för ofredande mot en av personalen.

Trafikolycka, Lindesberg kl. 00.17

En bilist, en man i 80-årsåldern, har kört av vägen och ner i diket i Urshagen. Mannen fick åka med ambulans till sjukhus med smärta i bröstet. Polisen misstänker inget brott.

Stöld/inbrott Örebro kl. 02.50

En eller flera personer har brutit upp flera förrådsdörrar i en fastighet på Väster. Polisen har varit i området utan att hitta någon misstänkt. I nuläget är det oklart om något, och i så fall vad, har blivit stulet.

Rattfylleri, Örebro kl. 03.47

En bilist, en man i 55-årsåldern, är misstänkt för att ha kört bil i påverkat tillstånd i City. Mannen blir misstänkt för drograttfylleri och får åka med för provtagning. Patrullen tar även hans bilnycklar för att förhindra fortsatt brottslig färd.

Utöver detta har vi bland annat kontrollerat 14 personer eller fordon, hanterat ett trafikbrott, hanterat ett ärende gällande psykisk ohälsa och hanterat en viltolycka utan personskada.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.