20 april 08:00, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Här följer en kort sammanfattning från natten.

21.07 Åby, Norrköping. Ett personrån utfört av flera yngre gärningspersoner där brottet skett ca en halvtimme tidigare. Målsägande är två personer i 15-årsåldern och dessa har blivit avtvingade personliga tillhörigheter. Anmälan och rättsläge avseende rån, olaga tvång, olaga hot och övergrepp i rättssak. 

En stund senare grips flera personer under 18 år för brottet, vid resecentrum, då polisen bl. a. via kameror kunnat kartlägga hur dessa rört sig. 

Finns det personer som har uppgifter att lämna om händelsen eller gärningspersoner kan man ringa 114 14 eller tipsa via polisens hemsida. 

 

21.45 E4 Åby, Norrköping. Vittnen som observerar en personbil som vinglar över köärbanan. Patrull kan lokalisera fordonet på en adress och frihetsberövar en kvinna i 55-årsåldern misstänkt för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning. 

06.04 Trafikolycka Himmelstalund, Norrköping, En personbil och en buss i kollision. Föraren av personbilen har kört in i bussen bakifrån och avförd i ambulans men vid medvetande. I övrigt med okända skador. Anmälan om vårdslöshet i trafik upprättas.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.