21 april 08:10, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Nedan följer ett urval av nattens händelser i Dalarnas län.

Falun
23.43: En man i 18-årsåldern omhändertas av en ordningsvakt på en bar. Mannen är påtagligt påverkad och inte längre välkommen. Polispatrull genomför en visitation av mannen, misstänkt narkotika anträffas. Då mannen är lugn överlämnas han till en närstående. En anmälan narkotikabrott/ innehav, ringa brott upprättas av patrullen.

00:12: Patrull beordras till en bar i centrala Falun. Ett bråk mellan en man och en kvinna har uppstått. Kvinnan som är i 18-årsåldern misstänks för misshandel av mannen som är i 20-årsåldern. Inga frihetsberövanden har genomförts i ärendet.

Lindvallen
00.47: Polispatrull kontrollerar en man i 20-årsåldern, misstanke om att mannen när påverkad av narkotika uppstår under samtalet. Mannen medtas för provtagning. Analys får utvisa om misstanke kvarstår. En anmälan gällande narkotikabrott/ ringa, eget bruk är upprättad.

Borlänge
01.46: En kvinna i 35-årsåldern kontaktar polisen och berättar att hon blivit misshandlad av en för henne bekant person. Misstänkt är en man i 30-årsåldern, mannen hade lämnat den adress som misshandeln skett på innan patrull anländer. Skadeläge på målsäganden är okänt. Inga frihetsberövanden är genförda i ärendet.

Lindvallen
02.33: En ordningsvakt kontaktar polisen då denne iakttagit och omhändertagit en man i 20-årsåldern som är kört rattfull och är påtagligt berusad. Patrull medtar misstänkt för provtagning. Mannen omhändertas sedan enligt LOB, lag om omhändertagande av berusad person.

Borlänge
02.35: En anmälare berättar att någon brutit upp ett par källarförråd i fastigheten där anmälaren bor, adressen ligger i centrala Borlänge. Tillgrepp är okänt, en anmälan gällande stöld genominbrott är upprättad.

Patruller har ägnat sig åt person samt fordonskontroller. Viltolyckor har hanterats under natten. Även ärende med psykisk ohälsa har förekommit. Det har även omhändertagits några personer som ej varit i stånd att ta hand om sig själv på grund av berusning, LOB- lag om omhändertaganden av berusad person.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.