22 april 07:55, Sammanfattning natt, Örebro län

Nedan följer ett urval av nattens händelser i Örebro län.

Degerfors
00.23: En bilist kontrolleras i centrala Degerfors, föraren en man i 20-årsåldern saknar behörighet att framföra körkortspliktigt fordon varför polispatrull upprättar en anmälan gällande olovlig körning.

Örebro
00.36: En man i 18-årsåldern påträffas och kontrolleras i centrala Örebro. Mannen påvisar tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika. Mannen medtas för provtagning, analys får utvisa om misstanke kvarstår. En polisanmälan gällande narkotikabrott/ ringa, eget bruk är upprättad.

01.56: En anmälare kontaktar polisen då det ska befinna sig en obehörig i anmälarens lägenhet, personen ska vara känd av anmälaren. Polispatrull kallas till adressen som är uppgiven, en man i 20-årsåldern befinner sig som uttalat i aktuell lägenhet. Mannen avvisas och misstänks för hemfridsbrott.

02.38: Ett bråk mellan flera personer har uppstått av okänd anledning på stortorget i Örebro. Flera personer springer från platsen när polispatruller anländer. Ingen vill medverka i någon utredning, en anmälan gällande misshandel upprättas trots detta av polispatrull. Två personer avlägsnas från platsen enligt polislagen.

02.45: En man i 20-årsålder misstänks för att vara narkotikapåverkad samt att inneha narkotika i centrala Örebro. Mannen medtas för provtagning, analys får utvisa om misstankar kvarstår.

Polispatruller har även ägnat sig åt ett antal fordons samt personkontroller. Det har hanterats flera ärenden kring psykisk ohälsa.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.