Sök
Stäng Meny

22 april 07:55, Sammanfattning natt, Värmlands län

Nedan följer ett urval av nattens händelser i Värmlands län.

Karlstad
23.28: En kvinna i 20-årsåldern blir utsatt för ett personrån med ett vapenlikande föremål. Gärningsman tilltvingar sig diverse gods och lämnar platsen. Ingen person är frihetsberövad.

00.01: En ordningsvakt på en bar i centrala Karlstad kontaktar polisen med anledning att de har en allt för berusad gäst. Patrull beordras till platsen, i samband med kontroll av den omhändertagne som är en man i 20-årsåldern uppstår misstanke om narkotikabrott. Mannen får genomgå provtagning, analys får utvisa om misstanke kvarstår. Efter provtagning omhändertas personen enligt LOB, lag om omhändertagande av berusad person.

Rv61 Eda kommun
00.10: Polispatrull stoppar och kontrollerar ett fordon som har körförbud. Förare påvisar då tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika samt att behörighet saknas att framföra körkortspliktigt fordon, vilket mannen som är i 50-års åldern tidigare är lagförd för. Patrull medtar mannen för provtagning, analys får utvisa om misstanke gällande de narkotikarelaterade misstankarna kvarstår. Misstankar är rattfylleri under påverkan av narkotika, narkotikabrott/ ringa, eget bruk samt grov olovlig körning.

Polis har hanterat ett förhållandevis stort antal berusade personer, vissa har omhändertagit enligt LOB, lag om omhändertagande av berusad person, andra har överlämnats till anhöriga. Det har även utfört ett antal kontroller på personer och fordon. Psykisk ohälsa har också hanterats. Trafikolyckor med vilt inblandat men inga personskador har inrapporterats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.