Sök
Stäng Meny

22 april 08:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

04:23, allmänfarlig ödeläggelse, Alingsås
Vi får in ett larm via SOS om att något har detonerat utanför en port vid en fastighet på Borgmästarevägen. Räddningstjänst och polis larmas till platsen. En glasruta på dörren är krossad och det är rök i trappuppgången. Inga personskador enligt uppgift. En anmälan om allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor är upprättad. Ingen misstänkt eller gripen i nuläget.

04:20, misshandel, Vänersborg
Vi får in ett larm om att en man har blivit misshandlad och knivskuren av fyra gärningspersoner på Torpavägen. Gärningspersonerna har sedan lämnat till fots, enligt uppgift. Inga uppgifter om ambulansbehov. Polis har varit på plats och bland annat sökt med hund. Ingen misstänkt eller gripen. En patrull upprättar en anmälan om grov misshandel.

01:05, rån, Göteborg
En man larmar polis och uppger att en kompis har blivit misshandlad vid Vasagatan. Ambulans och polis åker till platsen. En man i 20-årsåldern förs till sjukhus i ambulans, oklart skadeläge. Mannen uppger att han har blivit rånad av två gärningspersoner. En anmälan om rån är upprättad. Oklart vad det är som blivit tillgripit.

22:18, misshandel, Göteborg
Vi får larm om en man med blodiga händer ombord på en spårvagn. Polis kommer till platsen. Oklart vad som har skett. Patrullen upprättar en anmälan om misshandel. Inget ambulansbehov.

20:59, försök till mord, Vänersborg
Föraren av en bil försöker köra på en motorcykelpolis på E45 norr om Vänersborg. Det blir ett förföljande in mot Vänersborg, som avbryts och polis tappar visuellt på det aktuella fordonet. Senare under kvällen får vi in ett larm om en trafikolycka i Färgelanda. En bil har hamnat på taket. Polis och räddningstjänst åker till platsen. Det visar sig vara samma fordon som tidigare varit inblandat i försöket att köra på motorcykelpolisen. Föraren grips misstänkt för försök till mord. Inga uppgifter om skador på föraren i samband med själva olyckan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.