22 april 08:22, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 80-tal ärenden som rör Östergötlands län. 

03:08 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Lustigkullevägen i Motala uppstod misstanke om rattfylleri mot föraren. Kvinnan i 45-årsåldern fick följa med för ytterligare provtagning samt förhör.  

04:51 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till E4:an utanför Åby, Norrköping, med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en bilist ha kört in i mitträcket. Polis på plats kommer skriva en anmälan om vårdslöshet i trafik. Föraren, en man i 25-årsåldern, ska ha klarat sig utan personskador. Bilen bärgades från platsen.

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor, trafikkontroller samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.