Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 22 april 13:18

22 april 08:22, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 70-tal ärenden som rör Södermanlands län. Det ärende som sticker ut: 

03:48 Polis och räddningstjänst larmades till ett företag på Pressargatan i Eskilstuna med anledning av att en inringare hört en hög smäll. När polis anlänt till platsen visade det sig att något exploderat inne i lokalen och att fönsterrutor gått sönder. Brottsplatsen spärrades av klockan 04:05 och rättsläget är allmänfarlig ödeläggelse. Ingen person har skadats i samband med händelsen. Nationella bombskyddet är på plats för att bistå med den kriminaltekniska undersökningen. Hundförare har sökt av området och vissa föremål har tagits i beslag. Polis har också säkrat filmer från övervakningskameror men i nuläget har ingen gripits.
Uppdatering: Avspärrningen hävdes 11:30. Polispatrull har lämnat. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolycka med rådjur samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.