23 april 08:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

04:25, rån, Göteborg
En man i Bergsjön kontaktar polisen. Mannen var ute på stan och blev påhoppad av en gärningsperson. Han fick en skada i samband med händelsen och förs till sjukhus i ambulans. En patrull upprättar en anmälan om rån. Oklart vad som tillgripits.

23:26, rån, Alingsås
Vi får larm om att en man har blivit rånad vid Nyebrogatan. Han ska även ha blivit slagen i samband med rånet. Ambulans och polis åker till platsen. Ambulanspersonalen gör bedömningen att det inte behövs någon vidare vård. Patrullen kör hem mannen och upprättar en anmälan om försök till rån.

22:24, inbrott genom stöld, Stenungsund
Vi får larm om en pågående stöld av däck på en bilfirma i Stora Höga. Polis åker till platsen och anträffar två bilar med stulna däck samt ett uppklippt stängsel. Ingen gärningsperson kvar på platsen. En anmälan om stöld genom inbrott är upprättad.

21:24, knivlagen, Göteborg
En kvinna och en man grips för en ringa stöld samt medhjälp till ringa stöld i en butik på Andra långgatan. De har även knivar på sig. Polis kommer till platsen och tar upp en anmälan gällande brott mot knivlagen samt ringa stöld.

19:51, rattfylleri, Göteborg
En patrull stoppar en bil vid Eriksbergstorget. Föraren omhändertas för kontroll misstänkt för drograttfylleri och narkotikabrott eget bruk. Föraren saknar även körkort och är samtidigt misstänkt för grov olovlig körning.

19:05, misshandel, Mölndal
Vi får larm om att en man blir misshandlad av ett flertal gärningspersoner på Gundefjällsgatan. I samband med misshandeln tar mannen upp ett tillhygge och börja jaga efter gärningspersonerna. Polis kommer till platsen. Inga uppgifter om ambulansbehov. En anmälan om misshandel med okända gärningspersoner är upprättad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.