23 april 08:15, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Det har varit förhållandevis högt inflöde på ärenden i Dalarnas län under natten. Nedan följer ett urval.

Borlänge
23.16: En man i 20-årsåldern misstänks för brott mot knivlagen samt narkotikabrott efter kontroll i centrala Borlänge.

Avesta

00.05: Samtal inkommer polisen ledningscentral om att det är bråkigt på en bar i Avesta. Polispatrull beordras till platsen. En person i 18-årsåldern avlägsnas enligt polislagen och ytterligare en man i 20-årsåldern misstänks för narkotikabrott/ ringa, eget bruk.

Lindvallen

01.21: En man i 20-årsåldern misstänks efter kontroll på en nattklubb i Lindvallen för narkotikabrott/ ringa, eget bruk.

Falun

02.17: En man uppger att han blivit misshandlad samt bestulen på sina fordonsnycklar och även sin bil efter att ha varit på en fest. Patrull beordras till platsen, mannens fordon anträffas efter ett tag och den bärgas från anträffandeplatsen. En polisanmälan gällande misshandel, samt tillgrepp av fortskaffningsmedel är upprättad.

Polispatruller har hanterat flertalet berusade personer, vissa har varit föremål för polisen arrester, andra har överlämnats till närstående. Flera samtal över hela länet har inkommit om högt spelande musik från motorfordon. Ärende kring psykisk ohälsa har även förekommit.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.