Sök
Stäng Meny

23 april 08:15, Sammanfattning natt, Örebro län

Det har varit förhållandevis högt inflöde på ärenden i Örebro län under natten. Nedan följer ett urval.

Karlskoga
23.24: En misstänkt man i 18-årsåldern misstänks ha utfört en grov misshandel, målsägare är en man också han i 18-årsåldern. Misstänkt är påtagligt påverkad varpå ett omhändertagande enligt LOB, lag om omhändertagande verkställs. En anmälan om brottet är upprättad.

Lindesberg
23.28: En man i 50-årsåldern misstänks för misshandel genom att ha utdelat slag och ett strupgrepp på målsägaren som är en man i 18-årsåldern. Det ska ha funnit flera vittnen till händelsen. Ingen person är frihetsberövad.

00.28: En man i 65-årsåldern blir misshandlad av två yngre personer. Mannen får motta sparkar när han ligger ner på marken varpå skador i ansikte uppstår. Mannen medtas av ambulans till sjukvården. Ingen är gripen i ärendet.

Örebro

01.14: En man i 18-årsåldern misstänks ha framfört en mopedbil utan förarbevis, detta uppdagas efter en kollision med en personbil. Inga personskador är inrapporterade.

Askersund
02.34: En man i 25-årsåldern gör sig misstänkt till två fall av misshandel, ena målsägaren är en kvinna i 18-årsåldern och den andra är en man i 20-årsåldern. Information om skadebild saknas.

Örebro
03.55: En man i 30-årsåldern stoppas och kontrolleras då han framför en personbil i centrala Örebro. Mannen saknar behörighet att framföra körkortspliktigt fordon, mannen är tidigare lagförd för samma brott vilket medför misstanke om en grov olovlig körning. Mannen misstänks även för rattfylleri under påverkan av narkotika samt narkotikabrott/ ringa, eget bruk.

Karlskoga
06.33: Räddningstjänsten misstänker att en brand i ett uthus vid Karlbergsskolan är anlagd då de kallats till platsen med anledning av en brand. Polispatrull upprättar en anmälan gällande skadegörelse genom brand. Ingen är frihetsberövad.

Patruller har i övrig kontrollerat ett större antal personer och fordon. Flera samtal över hela länet har inkommit om högt spelande musik från motorfordon. Ärende kring psykisk ohälsa har även förekommit.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.