Sök
Stäng Meny

23 april 08:15, Sammanfattning natt, Värmlands län

Det har varit förhållandevis högt inflöde på ärenden i Värmlands län under natten. Nedan följer ett urval.

Arvika
23.43: En kvinna i 70-årsåldern grips av en ordningsvakt. Detta med anledning kvinnan slagit ordningsvakten, kvinnan är också höggradigt berusad. Polispatrull upprättar en anmälan gällande våld mot tjänsteman och kvinnan får sova ruset av sig då hon omhändertas enligt LOB, lag om omhändertagande av berusad person.

Karlstad
01.15: En taxichaufför i centrala Karlstad hade en kund som vägrade betala för sin resa. Mannen som är i 30-årsåldern slår även sönder en ruta på taxibilen. Polispatrull omhändertar mannen enligt LOB, lag om omhändertagande av berusad person. En anmälan upprättas med rubriceringarna, Våld mot tjänsteman, skadegörelse samt förargelseväckande beteende.

01.22: En man i 30-års åldern grips misstänkt för misshandel och grovt vapenbrott. Detta efter att ha misshandlat och hotat en man med ett pistolliknande föremål. Polisen utför diverse utredningsåtgärder vilket föranleder att man utföra en husrannsakan och där gripa mannen.

02.30. Ordningsvakter kontaktar polis då de har problem med en man som vägrar lämna en nattklubb. Polispatrull beordras till plasten, mannen har då lämnat plasten men polispatrull finner mannen i närområdet. Mannen har skador i ansikte men har svårt att redogöra för vad som hänt. Polispatrull upprättar en anmälan misshandel. Ingen är frihetsberövad, det finns inte heller några uppgifter om målsäganden sökt sjukvård.

Polispatruller har hanterat flertalet berusade personer, vissa har varit föremål för polisen arrester, andra har överlämnats till närstående. Flera samtal över hela länet har inkommit om högt spelande musik från motorfordon. Patruller har även hanterat psykisk ohälsa.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.