24 april 07:50, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Natten har haft ett förhållandevis lågt inflöde av ärende till polisen under natten, nedan följer ett urval av händelser.

Borlänge
23.34: Polispatrull kontrollerar en bilist i centrala Borlänge, föraren en man i 18-årsåldern misstänks för brott. Vid samtal påvisar mannen tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika. Mannen medtas för provtagning, analys får utvisa om misstanke kvarstår. Anmälan gällande rattfylleri under påverkan av narkotika, narkotikabrott/ ringa, eget bruk är upprättad av patrullen.

02.36: Fordonskontroll utförs av polispatrull i Borlänge. Föraren en kvinna i 35-årsåldern saknar behörighet att framföra körkortspliktigt fordon. Polispatrull upprättar en anmälan gällande olovlig körning.

Malung-Sälen
03.26: En anmälare iakttar hur två personer visar ett onormalt intresse för ett garage. Polispatrull beordras till platsen, ingen person som kan sättas i samband med ärendet kan lokaliseras. Utredningsåtgärder vidtas och en polisanmälan gällande försök till stöld genom inbrott upprättas.

I övrigt har polispatruller ägnat sig åt fordon samt personkontroller. Det har hanterat ärende kring psykisk ohälsa. Ett antal viltolyckor har inträffat under natten, inga personskador har inrapporterats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.