Sök
Stäng Meny

24 april 07:50, Sammanfattning natt, Örebro län

Natten har haft ett förhållandevis lågt inflöde av ärende till polisen under natten, nedan följer ett urval av händelser.

Örebro

00.12: En anmälare kontaktar polisen och uppger att han känner sig hotad av en person. Anmälaren är en man i 35-årsåldern. Vid utredningsåtgärder som vidtas av polispatruller framkommer att ärendet saknar substans. En anmälan gällande falsk larm upprättas.

Karlskoga
01.06: Polispatrull genomför fordonskontroll, en man i 25-årsåldern är den som framför fordonet. Mannen saknar behörighet att framföra körkortspliktigt fordon, mannen är sedan tidigare lagförd för samma brott varför rubriceringen på polisanmälan blir grov olovlig körning.

Nora
01.09: En anmälare avbryter vad som verkar vara ett försök till stöld, flera gärningsmän ligger under en skåpbil och enligt anmälaren ”håller på”. Polispatrull beordras till platsen. Utredningsåtgärder vidtas. Två personer kontrolleras och misstänks vara gärningsmän. Ingen är frihetsberövad i ärendet. En anmälan gällande försök till stöld är upprättad.

Örebro
03.49: En man i 20-årsåldern misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika och narkotikabrott/ ringa, eget bruk samt olovlig körning efter en fordonskontroll i Örebro. Analys får utvisa om misstankarna kvarstår efter analys i den narkotikarelaterade brottsligheten.

Polispatruller i tjänst har utfört ett större antal person samt fordonskontroller under natten. Det har även hanterats ärenden kring psykisk ohälsa. Ett antal viltolyckor har också inträffat under natten, inga personskador är inrapporterade.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.