Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 24 april 14:21

24 april 11:20, Motorfordon, stöld, Örebro

Två personer gripna för tillgrepp av fortskaffningsmedel under förmiddagen i Örebro.

En personbil är tillgripen under morgonen i Örebro. En anmälan gällande tillgrepp av fortskaffningsmedel upprättades i ärendet.

Utredningsåtgärder samt yttre spaning vidtogs, vilket medförde att aktuellt tillgripet fordon kunde lokaliseras parkerad öster om Örebro. Vidare utredningsåtgärder genomfördes varpå två personer kunde lokaliseras och kontrolleras. En kvinna i 30-årsåldern samt en man i 40-årsåldern grips misstänkta för tillgreppet av fordonet. Fordonet kommer genomgå en teknisk undersökning. De båda transporteras till polishuset i Örebro varpå en åklagare kommer kontaktas efter förhör och delgivning av brott. Åklagare kommer sedan fatta beslut i frågan om eventuellt vidare frihetsberövande. 

Uppdaterad klockan 14.18:

Åklagare har efter kontakt beslutat att anhålla både mannen och kvinnan så som på sannolika skäl misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Båda misstänkta personerna nekar till brott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.