24 april 14:05, Trafikbrott, Stockholms län

Under förmiddagen har polisens trafikarbete fortsatt.

Polisen ansvarar för att förebygga, förhindra och upptäcka brott som sker i vägtrafikmiljön. Om du håller hastigheten, kan du rädda liv.

Alla poliser i yttre tjänst har i uppdrag att upprätthålla ordning och säkerhet på vägarna. Visionen för polisens trafiksäkerhetsarbete är att ingen ska dö eller skadas allvarligt i trafiken.

Klockan 09:02, Botkyrka kommun. Personbilsförare rapporterades för att han kört 92 km/h på en vägsträcka där högsta tillåtna hastighet är 80 km/h. Det fastställda bötesbeloppet för detta är 2 000 kronor.

Klockan 09:24, Hägersten- Älvsjö stadsdelsområde. Lastbilschaufför rapporterades för att han inte hade anpassat avståndet till framförvarande fordon samt för att ha överskridit heldragen linje. Det fastställda bötesbeloppet för dessa brott är 2 750 kronor.

Klockan 09:46, Norrmalms stadsdelsområde. Lastbilschaufför rapporterades för att han hade använt mobiltelefonen på ett felaktigt sätt under färd. Det fastställda bötesbeloppet för detta är 1 500 kronor.

Klockan 10:02, Enskede- Årsta-Vantgörs stadsdelsområde. Personbilsförare rapporterades för att han inte hade anpassat avståndet till framförvarande fordon. Det fastställda bötesbeloppet för detta är 2 000 kronor.

Klockan 10:37, Norrtälje kommun. Personbilsförare rapporterades för att han hade använt fordonet utan att fordonsskatten varit betald. Det fastställda bötesbeloppet för detta är 1 000 kronor.

Klockan 10:48, Norrtälje kommun. Personbilsföraren rapporterades för att han använt släpfordonet trots att det är belagt med körförbud. Det fastställda bötesbeloppet för detta är 1 500 kronor.

Klockan 12:01, Östermalms stadsdelsområde. Personbilsförare rapporterades för att hon hade använt fordonet trots att det var belagt med körförbud. Det fastställda bötesbeloppet för detta är 1 500 kronor.

Klockan 12:38, Norrtälje kommun. Traktorföraren rapporterades för att han hade försett fordonet med delar/tillbehör som förbjudits av behörig myndighet. Det fastställda bötesbeloppet för detta är 500 kronor.

Klockan 13:02, Haninge kommun. Personbilsföraren rapporterades för han kört 123 km/h på en vägsträcka där högsta tillåtna hastighet är 100 km/h. Det fastställda bötesbeloppet för detta är 2 800 kronor.

Klockan 13:23, Sigtuna kommun. Personbilsföraren rapporterades för att ha använt fordonet trots att det var belagt med körförbud. Det fastställda bötesbeloppet för detta är 1 500 kronor.

Klockan 13:35, Danderyd kommun. Personbilsförare rapporterades för att använt fordonet trots att det är avställt. Det fastställda bötesbeloppet för detta är 1 200 kronor.

Klockan 13:54, Södertälje kommun. Lastbilschauffören rapporterades för att ha kört 82 km/h på en vägsträcka där högsta tillåtna hastighet är 70 km/h. Det fastställda bötesbeloppet för detta är 2 000 kronor.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.