25 april 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Göteborg

Dagens presstalesperson är på plats.

22:31 Göteborg: En man larmar om att han och hans flickvän ska ha blivit pistolhotad av en annan man på Markurellgatan i Hisings Backa. Mannen ska sedan ha försvunnit in i ett skogsområde. Polisen söker med både helikopter och hundpatrull i skogsområdet, dock hittas varken mannen eller något vapen.

00:06 Göteborg: Flera samtal kommer från boende i närheten av Friskväderstorget i Biskopsgården om smällar som uppfattas som skottlossning. Det ska ha rört sig om ett 30-tal skott som enligt inringarna ska ha låtit som automatvapen. Polis söker i området och scannar av kameror som finns i området. Efter cirka en timme kan larmet om skottlossning avfärdas. I stället handlade det om en fyrverkeritårta som avfyrats på en cykelbana vid Godvädersgatan.


02:45 Mölndal, stöld genom inbrott: Larm kommer om att en maskerad person befinner sin inne på Krokslättsskolan. När polis kommer till platsen ser man ett uppbrutet fönster och en krossad ruta. Inne i skolan är flera dörrar sönderslagna och ett skåp har brutits upp där det troligen har funnits datorer och ipads.
Polisen söker med hund och hittar de stulna läsplattorna i en väska. Dessutom hittas en dramaten med brytverktyg och fler ipads.
Hunden får upp spår, men troligen har gärningsmannen hunnit lämna platsen i en bil. En anmälan om stöld genom inbrott upprättas.


04:18 Trollhättan, stöld genom inbrott: En villaägare på Lasarettvägen försöker hålla emot dörren till sitt garage där två unga killar har brutit sig in. Villaägaren orkar dock inte hålla emot och killarna lämnar platsen på elsparkcyklar.
I garaget har killarna använt sig av en cirkelsåg för att försöka bryta upp låset på en moped. En anmälan om försök till stöld genom inbrott upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.