25 april 18:49, Trafikbrott, Östergötlands län

Ärende som rör både Norrköping och Söderköping - en man greps misstänkt för flera brott.

16:48 Polisen fick kännedom om en bilstöld som hade inträffat ungefär en timme tidigare. Bilen ska ha stulits från ett företag i Söderköping. Via GPS-positionering var det möjligt att se var bilen befann sig.

Flera polispatruller involverades för att lokalisera den pågående bilfärden. En polispatrull fick visuell kontakt med aktuell bil. Stoppförsök gjordes utan att bilen stannade.

Bilisten försökte att köra ifrån poliserna och färden ska ha gått i varierande hastigheter, ibland runt 150 kilometer i timmen. Bilisten körde på vägar i Söderköpings och Norrköpings kommun.

Senare tog färden stopp på länsväg 209 utanför Ljunga, Norrköpings kommun. Spikmatta användes och träffade däcken.

När färden var över kontrollerades föraren av polis. Föraren, en man i 50-årsåldern, ska inte ha fått allvarliga fysiska skador i samband med händelsen.

Mannen visade tecken på narkotikapåverkan och fick följa med för provtagning.

Mannen greps misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och grov olovlig körning. Fler brottsrubriceringar kan tillkomma.

Bilen har tagits i beslag.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.