Uppdaterad 26 april 09:08

25 april 20:25, Polisinsats/kommendering, Jönköping

Flera polispatruller arbetar i ett ärende i Jönköping.

Flera polispatruller är på plats i ett bostadsområde nära Bäckadalsgymnasiet för att kontrollera en händelse. Polisen fick vetskap om ärendet vid 19:35-tiden. 

Flera polispatruller finns i närområdet och arbetar i ärendet. Ingen person är fysiskt skadad. Boende i närområdet har utrymts.

Polisen arbetar vidare med informationsinhämtning för vidare bedömning av ärendet. Avspärrningar har upprättats för att obehöriga ska hålla avstånd. Polisen fotodokumenterar platsen.

Detta är en pågående insats och polisens presstjänst kan inte i nuläget kommentera ärendet ytterligare. När ny information kan delges görs det i en uppdatering i denna notis.

Uppdatering 20:50 - muntligt hot föranleder insatsen

Via SOS har ett muntligt hot inkommit vilket föranleder insatsen. Händelsen rubriceras som grovt olaga hot, det finns ingen misstänkt i nuläget.

Polisen kommer, i nuläget, inte att kommentera hotet mer i detalj.

Uppdatering 21:23 - inga misstänkta föremål påträffats hittills

Än så länge har inget misstänkt farligt föremål påträffats.

Dock är det nationella bombskyddet, som är en del av polisen, på väg till platsen för att undersöka närområdet. 

Uppdatering 26 april klockan 09:06 - kontakt för media

Biträdande lokalpolisområdeschef Boel Dahleman finns tillgänglig för intervjuer om ärendet. Hennes kontaktuppgifter lämnas ut via polisens presstjänst.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.