Uppdaterad 27 april 11:45

26 april 11:42, Brand, Göteborg

Vi får in larm om brand i en container med litiumbatterier på Datavägen, Sisjön.

Larmet kommer in via SOS. Räddningstjänst, ambulans och polis larmade till platsen. Inga uppgifter om personskador. Röken bedöms som farlig. 

Uppdatering kl. 12:02 Containern står utomhus. Ingen spridningsrisk enligt uppgift. Polis inrymmer folk inne i den angränsande lokalen. Inga uppgifter om personskador.

Uppdatering kl. 12:21 Byggnader i rökens riktning utryms.

Uppdatering kl. 12:32 Trafiken väster om brandplatsen stängs av.

Uppdatering kl. 12:40 Södra Åvägen/Södra Långebergsgatan kommer spärras av med anledning av branden.

Uppdatering kl. 12:55 En person har avförts med ambulans. Andningssvårigheter enligt uppgift.

Uppdatering kl 13.50: Räddningstjänsten/räddningsledaren ansvarar för insatsen på plats fram till dessa att man lämnar över till polisen som kommer att inleda förundersökning med rubricering allmänfarlig vårdslöshet. När platsen lämnas över till polisen kommer teknisk undersökning genomföras. VMA har gått ut via räddningstjänsten. 

När händelsen kommer att gå över till polisen är för närvarande inte känt. I nuläget hänvisas mediefrågor till räddningstjänsten.   

Uppdatering kl 15.21: Rökutvecklingen verkar ha avstannat på platsen, lite rök för tillfället. Containern ska enligt uppgifter från platsen innehållit 9 ton batterier. En närliggande fastighet uppges ha fått någon typ av skada i inedningsskedet av branden. 

 

Uppdatering torsdag kl 10:56: Larm kommer till SOS om att det pånytt har börjat ryka ur containern som innehåller de batterier som brann under onsdagen. För att undvika explosion sprutar räddningstjänsten vatten på batterierna. Personer som befinner sig i byggnader i närheten uppmanas att hålla sig inomhus. Polis har spärrat av i närområdet och ser till att allmänhet inte kommer för nära platsen där containern står.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.