26 april 18:28, Detonation, Falkenberg

Explosion/detonation i området kring Herting.

Polisen får in ett flertal samtal från boende mfl i området kring Herting. Samtliga har hör en relativt kraftig explosion/detonation. Polis åker till platsen och vid en entré till ett flerfamiljshus har man hittat en spricka i en glasruta som kan tyda på att någon kan ha inträffat på platsen. Vid tillfället för händelsen så befann sig ett okänt antal personer vid just denna entré, allt enligt vittnen. 

Platsen spärras av. Det finns material på platsen som pekar på någon typ av "smällare" eller något liknande. En förundersökning inleds med rubricering allmänfarlig ödeläggelse. Inga kända personskador. Troligen kommer en teknisk undersökning att genomföras. 

Polishelikoptern flyger ner för att ta översiktsbilder. Ingen person ha ännu kunnat kopplas till händelsen/ ingen misstänkt. Hundsök genomförs på platsen.   

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.