Uppdaterad 27 april 16:37

27 april 13:37, Kontroll person/fordon, Linköping

Polisinsats vid gymnasieskola.

10:58 Polis beordrades till Anders Ljungstedts gymnasium i Linköping med anledning av uppgifter om att en person på skolan ska bära ett vapenliknande föremål. Polis på plats har anträffat aktuell person. Killen i övre tonåren har fått följa med polisen.

Ytterligare en elev på skolan, en tjej i övre tonåren, har också fått följa med polisen. Information som nått polisen gör gällande att hon har koppling till ärendet. Ingen person har skadats i samband med händelsen och inget vapen har påträffats hittills.

Polis är nu på plats i efterspelet av händelsen. Delar av skolan har spärrats av, i syfte att kunna söka igenom området med hundförare.

Uppdatering 16:22 De två personerna som tidigare togs med till polisen är numera anhållna för förberedelse till mord. 

Polisen arbetar nu vidare med undersökningsåtgärder dels på skolan men också av analyser av beslag och förhör. Avspärrningarna hävdes 16:10.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.