Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 28 april 17:06

27 april 17:36, Försvunnen person, Västervik

Polisen söker efter en kvinna som anmälts försvunnen i Västerviks kommun.

Kvinnan är i 70-årsåldern och lämnade sitt hem i närheten av Karlshult, sydväst om Överum, under eftermiddagen. Kvinnan är cirka 170 cm lång, har kort grått hår och bär glasögon. Vid försvinnandet var hon i klädd i svart jacka, svarta byxor och svart mössa samt gympaskor. Kvinnan kan uppfattas som förvirrad.

Har du sett kvinnan? Ring polisen på telefon 114 14. Ser du kvinnan i detta nu - ring larmnumret 112

Uppdatering 23-04-28 kl 06,56: Kvinnan är fortsatt försvunnen, polisen har sökt efter kvinnan under natten och kommer fortsätta under dagen.

Uppdatering 12:18: Ett stort antal polisresurser, inklusive polishelikopter, polishund samt UAS (drönare) är på plats och söker i området. Även hemvärnet och en frivillig orienteringsklubb bistår polisen i sökandet efter kvinnan. 

Med tanke på att kvinnan kan uppträda förvirrat och ha svårt att orientera sig, vill polisen uppmana boende i närområdet att kontrollera sina trädgårdar, uthus och liknande. 

Uppdatering: Polisen har publicerat en bild på den försvunna kvinnan. Observera att kläderna på bilden inte är de samma som vid försvinnandet. 

Uppdatering: Polispatrull har anträffat kvinnan välbehållen. Hon hittades ute i terrängen. Anhöriga är informerade och Polisen tackar för allmänhetens engagemang i ärendet!

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.